elkor3in

tirogza

New Member
aitma estma
esalamo3alaicom righe yan issane mamank esngowane elkor3ine salhamos adaghe ifk etarika la rocete merci d'avence
 
tirogza said:
aitma estma
esalamo3alaicom righe yan issane mamank esngowane elkor3ine salhamos adaghe ifk etarika la rocete merci d'avence

laH amki sengh mayga lxiR nna

elkor3ine tga tirmt n darngh ??
 
yan irane ifnza, yachkd daré tadgwat n'ghassad, ojadn, arokan thmarn
 
RAKMEHCA said:
yan irane ifnza, yachkd daré tadgwat n'ghassad, ojadn, arokan thmarn

hann a gwma Henna yan iccan ifenza d lHimS iqqand a yanf i midden yan imalass acku aHlig ness ar d itbaqqay s lbaruD :)))
 
tirogza said:
Kolchi Ghayad Orta Tali Etarika Mamka Sangowan Ifanza

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--- azul /salut
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--- ix tissnet a tssrkemt- cassoulet,- awa hati ghmkann a sa rkkmen ifnza /lkràin , tgt asn gigan d ikikr,d gigan n tijja , hann ghakud ann rad imimn--------
 
azul/salut
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-- tthyyil n lkuràin/ifnza= preparation des pieds de boef
--
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2klio n lkuràin /ifnza n tfunast /tamugayt (pieds de boef )/ 800grammes n ikikr yuD'rn( 800grammes de pois chiche trempé ) / 6 uxsan n tiskrt ( 6 gousses d'ail ) / 10 iwsfuln n zzaàfran (10 brindille de safran ) uzgen n tweltimt n lidam n wazzmur (25cl d'huile d'olive ) tisnt d lbZ'ar (sel et poivre
----- ttrkim = cuisson----------------
ginn x yat T'anjer mqqurn (mettre d'un une grande marmite) lidam n wazmmur ar ix bahra tergha (hile d'olive trés chaude): tiskrt d zzaàfran ar ix qqlan s imik(le sel et ssafran et faire frire un peu / tluht enn fllasn lkuràin /ifnza d ikikr yuD'rn tadjitn ad rkkmen 10 id gama x iggi n lkanun n tirgin ( et mettre dessus les pieds de boef et les pois chiche trempé et laisser cuire 10 heures sur barbceue,


---------- tinwi= la maturité // cuissons = urkimn----------
 
amallay said:
azul/salut
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-- tthyyil n lkuràin/ifnza= preparation des pieds de boef
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2klio n lkuràin /ifnza n tfunast /tamugayt (pieds de boef )/ 800grammes n ikikr yuD'rn( 800grammes de pois chiche trempé ) / 6 uxsan n tiskrt ( 6 gousses d'ail ) / 10 iwsfuln n zzaàfran (10 brindille de safran ) uzgen n tweltimt n lidam n wazzmur (25cl d'huile d'olive ) tisnt d lbZ'ar (sel et poivre
----- ttrkim = cuisson----------------
ginn x yat T'anjer mqqurn (mettre d'un une grande marmite) lidam n wazmmur ar ix bahra tergha (hile d'olive trés chaude): tiskrt d zzaàfran ar ix qqlan s imik(le sel et ssafran et faire frire un peu / tluht enn fllasn lkuràin /ifnza d ikikr yuD'rn tadjitn ad rkkmen 10 id gama x iggi n lkanun n tirgin ( et mettre dessus les pieds de boef et les pois chiche trempé et laisser cuire 10 heures sur barbceue,


---------- tinwi= la maturité // cuissons = urkimn----------
amallay chokran felma3loumat d'etarika walakin 10 heur bezaf atagmate
 
tirogza said:
amallay chokran felma3loumat d'etarika walakin 10 heur bezaf atagmate
--azul /salut
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--ix trit lkuràin /ifnza aD'futnin hati fkix ak inn tthyyil nnsen , ix trit kyyin buffy kyyin a issenn a taG'mat--------
 
azul /salut
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-éy imazighn aKKw::: a tous les imazighns---------
--- hann taG'ulla n ukccum y innayr ad ur ttwattu ( attention "taGulla" de l'entréé de janvier ne doit pas étre oublier,--------
 
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